Alle drones

Het besturen van een drone is een geweldige ervaring. Ten eerste om het vliegen zelf natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook omdat je fantastische luchtopnames kunt maken. Bij ons kun je verschillende drones kopen, met uiteenlopende eigenschappen. We hebben drones met een ingebouwde camera, maar je kunt hier ook een kleine, wendbare drone kopen. Voor elk doel vind je hier een geschikte quadcopter. Read more
No prodcuts where found in this category

Ik wil een drone kopen! Maar welke?


Een drone kopen brengt het nodige risico met zich mee. Voor je het weet, ben je namelijk verslaafd aan vliegen. De ervaring van het vliegen met een quadcopter is onvergelijkbaar. Voor veel mensen is een drone met camera het allermooiste. De optie om naast het vliegen ook nog fantastische opnames te kunnen maken, biedt eindeloos veel mogelijkheden. Een drone met camera kopen is daarom eigenlijk altijd een goed idee. Dat wil trouwens niet zeggen dat je met een mini-drone of andere drones minder fun gaat hebben!

Van speelgoed-drone tot professionele drone


Drones kunnen gebruikt worden om evenementen te filmen, luchtfoto's te maken van feestjes of sportwedstrijden, maar ook om stunts en flips mee uit te voeren in de lucht. In eerste instantie fungeerden drones als militaire hulpmiddelen. Pas sinds vrij korte tijd is drones kopen voor bijna iedereen mogelijk geworden. Quadcopters en drones zijn er dan ook in veel verschillende vormen, met allerlei functies en specifieke eigenschappen. Wil je vooral een beetje spelen, dan vind je bij ons goedkope, eenvoudige speelgoedmodellen. Heb je er wat meer geld voor over en ben je op zoek naar een geavanceerde, professionele drone? Ook dan hebben wij waarschijnlijk precies wat je zoekt.

Drones voor beginnende gebruikers


De term drone is eigenlijk niet erg specifiek. Een drone kan de vorm van een vliegtuig hebben, maar ook van een helicopter. Verder heb je ook rijdende drones, meestal aangeduid als robots. Het meest toegankelijke type, geschikt voor recreatieve en beginnende gebruikers, is de quadcopter. Quadcopters hebben vier propellers en zijn daardoor makkelijker in de lucht te houden. Ze zijn stabiel en wendbaar, stijgen gemakkelijk op en storten niet snel neer. Je kunt bij ons een quadcopter kopen in allerlei uitvoeringen.

De accu - hoe lang gaat hij mee?


Quadcopters zijn uitgerust met één of meerdere motoren, aangedreven door een accu. Afhankelijk van de accu kan een drone langer of korter in de lucht blijven. Vind je de gebruikstijd te kort? Dan is er een makkelijke oplossing: een tweede drone-accu kopen. Bij veel drones is deze mogelijkheid er. Je vindt in onze shop drones die maximaal 10 minuten achter elkaar gebruikt kunnen worden, maar ook drones die het langer dan 20 minuten volhouden. Het opladen van de accu gaat soms heel snel (minder dan een half uur), maar duurt bij een krachtige accu soms wel anderhalf uur.

Je drone besturen, waarmee precies?


Bij sommige drones krijg je een remote controller meegeleverd. Deze is perfect afgestemd op het toestel en stelt je in staat de quadcopter nauwkeurig te bedienen. Bij andere modellen hoort juist geen aparte controller. Deze zijn gemaakt om bestuurd te worden met een smartphone of tablet. Via Bluetooth of wifi legt je mobiele apparaat verbinding met de drone. Een derde mogelijkheid is een combinatie van zowel een controller als een smartphone of tablet. Hierbij sluit je je mobiele apparaat aan op de controller, om zo een livestream tot stand te brengen. De beelden die de camera van je drone opneemt, komen zo rechtstreeks bij jou terecht.

Wil ik een drone met camera?


Je kunt er niet omheen, één van de meest spectaculaire eigenschappen van een drone is toch wel de camera. Niet elke drone heeft er een, en niet elke camera is van dezelfde kwaliteit. Er zijn quadcopters met een geïntegreerde camera, maar ook toestellen waarbij de camera apart bevestigd is. Deze zijn uitgerust met een gimbal, een systeem dat de camera perfect stabiel houdt. We hebben bij elke drone in onze shop in de producteigenschappen aangegeven wat de kwaliteit van de beeldopnames is. Dit varieert van 640 × 480 tot Ultra HD. Wil je voor de lol wat opnames maken? Dan heb je genoeg aan een camera met een lage resolutie. Voor meer professionele beelden kies je een drone met HD-camera.

Is een drone met GPS de moeite waard?


Het besturen van een drone is in principe voor iedereen te doen. Een drone met GPS kan met behulp van satellieten altijd precies zijn positie en de positie van de piloot vaststellen. Je raakt je drone zo niet kwijt. De allerslimste drones zijn uitgevoerd met een functie die ervoor zorgt dat het toestel automatisch naar jou terug kan keren. Superhandig. Elke drone heeft zijn eigen specifieke plus- en minpunten. Bepaal wat je zelf belangrijk vindt en kies je ideale drone.